Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hatay'ın güneybatısında askeri uçağın düşürülmesine ilişkin olarak, ''Sükunet içerisinde olmalıyız. Tahrik edici konuşma ve davranışlara kesinlikle prim vermemeliyiz. Evet, kritik bir konu olduğunu kabul ediyoruz ancak bunu açıklayıcı bilgilere sahip değiliz, konu üzerinde süratle çalışma yapılmaktadır. Umarım en kısa zamanda bu ilan edilecektir'' dedi.

Bülent Arınç, Denizli'de Dedeman Park Otel'in açılışında yaptığı konuşmada, Hatay'ın güneybatısında askeri uçağın düşürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Malatya'daki Erhaç Havalimanı'ndan havalanarak zaman zaman keşif ve eğitim uçuşları yapan uçaklardan birinin dün saat 11.58 itibarıyla radardan kaybolduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışı programını tamamlayarak dönmesinin ardından yapılan çalışmalar sonucunda, uçağın Suriye tarafından düşürüldüğünün resmen açıklandığını hatırlatan Arınç, şunları kaydetti:

''Bu sabah ve şu an itibarıyla arama çalışmaları devam etmektedir. Arama çalışmalarına bizim tarafımızdan 5 helikopter, gemiler katılmakta, Suriye tarafından da arama çalışmalarına yardımcı olunmaktadır. Anlıyorum ki bu arama çalışmaları sonuçlandığında uçağımızın niçin düşürüldüğü konusu aydınlatıldığında kamuoyuna ayrıntılı bilgi verilecektir. Arama çalışmalarına katıldıklarına ve bu olayla ilgili bir kasıttan bahsedilmediğine göre Suriye tarafı bunu açıklamak mecburiyetindedir. Temaslar sonucunda bu açıklama yapıldığında, Türkiye tarafından da buna ilişkin bir sonuç ortaya konulduğunda, savaş uçağı olmayan, keşif-eğitim amaçlı rutin çalışmalarını sürdüren uçağımızın hangi kara sularında, ne şekilde ve hangi amaçla düşürüldüğü konusu kamuoyuna da ilan edilecektir. Fevkalade üzgünüz. Mürettebatımızın 2 pilot olduğu biliniyor. Umarım canlı olarak hayata dönerler, bundan büyük bir sevinç duyacağız. Yapılan açıklamalarla bu sonucun nasıl ortaya geldiği konusunda bilgi sahibi olacağız. Sükunet içerisinde olmalıyız. Tahrik edici konuşma ve davranışlara kesinlikle prim vermemeliyiz. Evet, kritik bir konu olduğunu kabul ediyoruz ancak bunu açıklayıcı bilgilere sahip değiliz, konu üzerinde süratle çalışma yapılmaktadır. Umarım en kısa zamanda bu ilan edilecektir.''

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin geçen yıl sonu itibarıyla 32 milyon turiste ulaştığını belirterek, ''Bu muhteşem bir rakamdır. Hep 2002 ile son 10 yılı kıyaslıyoruz. En azından bir örnek olsun diye. Bundan 10 yıl öncesinde 20 milyonu bulamıyordu Türkiye. Şimdi 32 milyona hatta bir şehrimiz tek başına 7 milyonu bulacak düzeye ulaştı'' dedi.

Bülent Arınç, Denizli'de Dedeman Park Otel'in açılışında yaptığı konuşmada, gelişen, kalkınan Türkiye'de bazen sanayi tesislerinin, bazen ihracata yönelik çok büyük tesislerin, bazen de hizmet sektörüyle ilgili tesislerin açılışını yaptıklarını ifade etti.

Denizli'de de yeni ve güzel bir otelin açılışında bulunmaktan mutlu olduğunu dile getiren Arınç, ''Ekonomi büyüdükçe, milli gelirimiz arttıkça, ekonomik göstergeler olumlu seyrettikçe bu tür gelişmeler hepimizi memnun ediyor. Bu, Türkiye'nin büyüdüğünü, geliştiğini gösteriyor'' dedi.

Arınç, turizm sektöründe de önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirterek, şunları söyledi:

''Türkiye 2011 yılı sonu itibarıyla 32 milyon turiste ulaştı, bu muhteşem bir rakamdır. Biz hep 2002 ile son 10 yılı kıyaslıyoruz. En azından bir örnek olsun diye. Bundan 10 yıl öncesinde 20 milyonu bulamıyordu Türkiye. Şimdi 32 milyona, hatta bir şehrimiz tek başına 7 milyonu bulacak düzeye ulaştı. Türkiye'ye gelen 32 milyon turist, aynı zamanda 28 milyar dolar gelir demek. Benim bildiğim rakamlar böyle. Küsuratını bir tarafa koyuyorum, bu muhteşem bir şey ama dünyada bazı ülkeler ve hatta bazı şehirler var ki ülkeye gelen turist sayısından fazlasını alabiliyor. Roma, Barcelona bunlardan bazıları. Bir başka ülkenin bir başka yeri gibi. Türkiye'de de sembol İstanbul, Antalya gibi yerler var. Denizli'nin de sıçrama yaparak bunlardan biraz daha öne geçeceğini rahatlıkla söyleyebilirim.''

Türkiye'de hizmet sektörünün kalitesinin en üst seviyelerde olduğunu ifade eden Arınç, ''Türkiye'deki hizmet sektörü ABD'den de Avrupa ülkelerinden de iyidir. Avrupa Birliği ülkelerinin birçoğuna resmi ve özel ziyaretlere gittiğimizde ülkelerinde hizmet unsurunun, kalitesinin Türkiye'den çok geride olduğunu görüyoruz. Bizde yetişmiş personel var, canla başla çalışıyorlar. Birkaç defa Atina'ya gitmiştim, bir çay istersiniz yarım saat sonra gelir'' diye konuştu.

-''Manisa ve Bursa'ya da otel istiyorum''-

Arınç, Denizli'nin bütün yolların kavşak noktası olduğu gibi hem sanayi hem turizm hem tarım hem de jeotermal kaynaklarıyla enerji sektöründe önemli potansiyele sahip bir il olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

''Denizli nüfusu artmaktadır, büyük şehir olmaktadır. 'Denizli her bakımdan yatırım yapılabilecek, gelişmeye çok müsait bir ilimizdir' demiştim. Sayın Nihat Zeybekci'nin başkanlığı döneminde kendileri ile görüştüler ve böyle çok güzel bir oteli meydana getirdiler. Doğrusu bunun aynısını Manisa'ya da istiyorum ama şimdi iki taraflı oldum, Bursa'ya da istiyorum. Umarım ki mimarisiyle, konukseverliğiyle hizmet sektöründe çok güzel bir oteli Denizlimiz Dedeman'la kazanmış oldu. Şüphesiz başka oteller de var. Onlar da çok başarılıdır. Onlara da hayırlı işler diliyorum ama bu yeni tesis bulunduğu konum itibarıyla bir taraftan Pamukkale'yi görüyor, bir taraftan yol üzerinde, bir taraftan önemli bir ismin zincirliğinde açılıyor. Umarım ki Denizlimize, Denizlimizin güzel insanlarına faydalı olsun. Ekonomiye katkı sağlasın. Çünkü büyük bir yatırım, aynı zamanda istihdam ve katma değer demektir. Gayrisafi milli hasılanın artması demektir. Denizli bundan mutlaka yararlanacaktır.''