Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hindistan Merkez Bankası, arzdaki darboğazın enflasyon risklerini tırmandırdığını ve ekonomik büyüme karşısındaki tehditlerin devam ettiğini söyledi.

Merkez bankasının yayınladığı Finansal İstikrar Raporu'nda, istikrar karşısında küresel borç krizi sorunu, risk duyarlılığı, yerel mali pozisyon, artan cari açık ve gıda enflasyonundan kaynaklanan risklerin  olduğu belirtildi. Hindistan'ın finansal sistemi sağlamlılığını korusa da, istikrar riskleri Aralık 2011'den bu yana arttı.

Asya'nın en büyük üçüncü ekonomisi Hindistan'ın büyümesi geçtiğimiz çeyrekte son on yılın en düşük seviyesine yaklaştı. Yavaşlamada küresel toparlanma ve yatırımlar ile fiyatları olumsuz etkileyen siyasi çıkmazlar etkili oldu.

Kalkınma planlarını yeniden hayata geçirmeye çalışan Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, rekor borçlanma gerektiren bir bütçe ve ticaret açığıyla karşı karşıya bulunuyor.

Euro Bölgesi'ndeki ülke iflaslarına ilişkin endişeler ve bankaların yeniden sermayelendirilmesi ihtiyacının, resesyon ve krizin yayılması korkularını tırmandırdığını belirten Hindistan Merkez Bankası başkanı Duvvuri Subbarao, Hindistan'ın yüksek mali açıklarının, teşvikler için alanı daralttığına dikkat çekti.