Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanya'nın tahvil ihalesinin ve daralmaya işaret etmesi beklenen sanayi ve hizmet sektörü verilerinin öncesinde euro, yen karşısında geri adım attı.

İspanya'nın yarınki tahvil ihalesi ve ekonomistlerin faiz indirimi öngördüğü Avrupa Merkez Bankası toplantısının öncesinde euro, dün dolar karşısında kaydettiği kazançlara da ara verdi. ABD'de yarın açıklanacak olan ADP özel sektör istihdam verilerinin 10 ayın en yavaş hızına işaret edeceği spekülasyonu üzerine dolar, Yeni Zelanda doları karşısında 2 ayın en düşük seviyesine geriledi. Uluslararası Para Fonu dün ABD'de daha fazla parasal genişlemenin gerekebileceğini söyledi.

Eurodaki risklerin aşağı yönlü olduğunu belirten Standard Chartered Plc'nin Asya Döviz stratejileri müdürü Thomas Harr, Avrupa'daki durumun zorlayıcı olmayı sürdürdüğünü ve Avrupa'daki resesyonun çok derin olduğunu söyledi.

Euro, yen karşısında yüzde 0.1 değer kaybederek 100.50 seviyesine, dolar karşısında da yüzde 0.2 düşüşle 1.2587 düzeyine geriledi. Yen, dolar karşısında yatay seyrederek 79.83'ten işlem gördü. Dolar, Yeni Zelanda doları karşısında 80.65 ABD centine gerileyerek, 3 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesine işaret etti.

Londra'daki Markit Economics'in Euro Bölgesi Bileşik Endeksi'nin 46 puana gerileyeceğini göstermesi bekleniyor.