Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Federal Enerji Düzenleme Komisyonu (FERC), JP Morgan Chase&Co.'ya, California ve Midwest'teki enerji piyasalarının, JP Morgan Ventures Energy Corp. tarafından manipüle edildiği şüphesiyle soruşturması kapsamında 25 e-posta mesajını paylaşmamasından ötürü 2 Temmuz'da dava açtı.

Dava belgeleri, California ve Midwest'teki operatörlerden gelen JP Morgan'ın ihalelerdeki hamlelerine yolsuzluk karıştırdığı eleştirilerinin üzerine, FERC'in, şirket hakkında soruşturma başlattığını gösteriyor.

JP Morgan'ın CEO'sunun bir "halkla ilişkiler" kabusuyla karşı karşıya olduğunu söyleyen FBR Capital Markets'ın analisti ve eski Philadelphia Fed müfettişlerinden Paul Miller, durumu manşetlere yansıyacak yeni bir risk olarak niteledi ve daha çok düzenlemeye neden olacağını belirtti.

Londra'daki yatırım biriminin 2 milyar dolarlık zarar açıklamasının ardından ABD'nin en büyük bankası risk duyarlılığı ve yönetimi konularındaki itibarını korumakta zorlanıyor. JP Morgan'ın CEO'su Jamie Dimon, bankanın zararının 3 milyar dolara ulaşabileceğini söyledi. Birçok analist ise bankanın zararının 5 milyar dolar civarında olduğunu tahmin ediyor.

JP Morgan, ABD'nin SPK'sı SEC ve Adalet Bakanlığı tarafından soruşturuluyor.