Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro, derinleşen borç krizinin büyümeyi olumsuz etkilemesi sonucu, bu hafta açıklanacak olan Euro Bölgesi enflasyon ve güven verisinin düşmesinin beklenmesiyle birlikte iki yılın en düşük seviyesine yüzde 0.6 yaklaştı.

Euro, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, bölgede 5 ülkeyi uluslararası yardım istemeye sürükleyen borç sorunu konusunda duruşunu yumuşatmadığını söylemesinin ardından büyük para birimlerinin bir çoğu karşısında zayıfladı. Avustralya ve Yeni Zelanda dolarına olan talep, Asya hisselerinin yükselmesi ve merkez bankalarının büyüme için alınan önlemlere katkı yapacağı beklentisiyle destek gördü.

Singapur merkezli Forecast Pte'nin Döviz stratejisti Lee Wai Tuck genel görünümün hala tedbirli olduğunu söyledi. Lee, "Euro Bölgesi'nde bir durgunluk var. Ben hala euroyu yükselişlerde satmak isterim" dedi.

Euro, 13 Temmuz'da 1.2163 dolara düşerek Haziran 2010'dan bu yana en düşük seviyeyi gördükten sonra yüzde 0.1'lik bir düşüşle Singapur saatiyle 13:08 itibariyle 1.2234 dolardan işlem gördü. Euro, yen karşısında 96.78'den işlem görerek geçtiğimiz haftanın kapanışının yüzde 0.2 altına düştü. Japon para birimi, dolar karşısında geçen haftayı yüzde 0.6'lık yükselişle tamamladıktan sonra yine yüzde 0.1 yükseldi ve 79.10 oldu.