Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya Başbakan Yardımcısı Philipp Roesler, Avrupalı liderlerin Yunanistan'ı kurtarabilecekleri konusunda "çok şüphe" duyduğunu ve ülkenin eurodan çıkması durumunun "şiddetini kaybettiğini" söyledi.

Almanya'nın Ekonomi Bakanı da olan Roesler, yayın kuruluşu ARD'ye yaptığı değerlendirmede, Yunanistan'ın, uluslararası kreditörlerin bu hafta Atina'da görüşmelerde bulunacak olması ile birlikte, Euro Bölgesi kurtarma programının yükümlülüklerini muhtemelen karşılayamayacağını söyledi. Roesler, eğer bu durum gerçekleşirse, ülkenin ilave kurtarma ödemelerini alamayacağını sözlerine ekledi.

Roesler, "Görünen şu ki, Yunanistan muhtemelen yükümlülüklerini yerine getiremeyecek" dedi ve "Açık olan şu; Eğer Yunanistan bu koşulları yerine getirmezse, ardından, daha fazla ödeme yapılamaz" şeklinde konuştu.

Reform yapamayan ve sorumluluklarını yerine getiremeyen ülkelerin, bunun sonucuna da katlanması gerektiğini kaydeden Roesler, İspanya'yı ise ''iyi bir reformun yolunda gördüğünü'', yine de Avrupa Merkez Bankası'nın İspanya hisselerini almaması gerektiğini söyledi.

Roesler, İspanya'nın, iş adamlarına kredi verebilmesi için iyi işleyen bankalar sistemine ihtiyacı olduğunu belirterek, ''Biz İspanyol bankalarına değil, İspanya'ya yardım ediyoruz'' dedi.

Öte yandan, ''Der Spiegel'' dergisi, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Yunanistan'a daha fazla yardım etmek istemediğini yazdı.

Derginin haberinde, AB Komisyonu çevrelerinden edinilen bilgilere göre, IMF'nin Yunanistan'a daha fazla para vermek istemediği ifade edildi.