Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya Borsaları, Japonya Merkez Bankası Başkanı Masaaki Shirakawa ve Japonya Maliye Bakanı'nın yen yorumlarının Japon hisselerini desteklemesiyle son 8 haftanın en sert 2 günlük düşüşüne ara verdi. Hisseler daha erken saatlerde, Moody's'in Almanya'nın kredi notunu indirmesinin sonrasında düşmüştü.

Satışlarının yüzde 34'ünü Avrupa'da gerçekleştiren video oyunu konsolleri üreticisi Nintendo Co. yüzde 2.1'e varan kayıplarını telafi ederek yüzde 1.5 geriledi. Japonya'nın en büyük LCD ekran üreticisi Sharp Corp., geçtiğimiz çeyrekteki zararının 100 milyar yeni bulacağı haberinin ardından 1975'ten bu yana en düşük seviyesini kaydetti. Billabong International Ltd., TPG Capital'dan yeni teklif almasının ardından yüzde 21 değer kazandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1'in altında kayıpla 114.17 puan oldu. Son 2 günde yüzde 2.8 düşen endeks 4 haziran'dan bu yana en sert kaybına işaret etti. Hong Kong borsaları bugün tayfun sebebiyle geç açıldı. İspanya ve İtalya'nın borçlanma maliyetleri dün tırmanırken, Yunanistan'ın uluslararası kreditörleri bugün ülkenin durumunu değerlendirmek üzere Atina'ya gidiyor.

Piyasanın çıkış noktasının artık daha düşük olduğunu, bu sebeple İspanya ve İtalya'daki faiz artışlarının etkisinin çok etkisinin olmayacağını belirten Mitsubishi UFJ Asset Management Co.'nun kıdemli stratejistlerinden Kiyoshi Ishigane, piyasanın, olumsuzlukların yarısını fiyatladığını söyledi.