Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası'nın daha fazla teşvik açıklamaya yanaşmamasının ardından yatırımcılar Avrupa Merkez Bankası'nın kararını beklemeye koyuldu; Asya Borsaları 2. gününde de düşüş kaydetti.

Satışlarının yüzde 39'unu Avrupa ve Amerika'da kaydeden Samsung Electronics Co. yüzde 1.9 değer kaybetti. Piyasa değeri bakımından Asya'nın en büyük otomobil üreticisi Toyota Motor Corp. yüzde 2.3 yükseldi. Fiber üreticisi Teijin Ltd., operasyonel kâr tahminini aşağı çekmesinin ardından yüzde 9.2 düştü.

En azından 14 kez kayıplar ve kazançlar arasında yön değiştiren MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 117.96 puana geriledi. Endekste değer kaybeden her 3 hisseye karşılık ortalama 4 hisse değer kazandı. Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 0.4 düştü.

Asya piyasaların AMB'nin daha fazla hareket geçeceğine tamamen inanmadan beklentilerini koruduğuna dikkat çeken Sumitomo Mitsui Trust Bank Ltd.'ın piyasa stratejistlerinden Ayako Sera, yatırımcıların Fed'den hamle beklemedeğini, bu sebeple ekonomiyi destekleme sinyalinin biraz nefes aldırdığını söyledi. Sera, yatırımcıların, beklentilerin gerçekleşmemesi ihtimalini göz önünde bulundurarak ihtiyatlı davrandığını belirtti.