Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro, Avrupalı maliye bakanlarının, İspanya'nın kurtarma isteğini göz ardı etmekte zorlandığı söylentileri arasında Lüksemburg'ta buluşurken yen karşısındaki 7 günlük rallisini sonlandırdı.

Alman sanayi üretiminin düştüğüne yönelik verilerin bölgedeki borç krizinin ekonomik büyümeye etki ettiğine yönelik göstergelere katkıda bulunmasıyla diğer büyük para birimlerinin çoğu karşısında düştü. Alman Şansölye Angela Merkel, mali çalkantının başladığı yıl olan 2009'dan bu yana ilk defa yarın Yunanistan'ı ziyaret etmeye hazırlanıyor. Yen ise yatırımcıların güvenli bir liman aramasıyla yükseldi. Çin yuanı 19 yılın en yüksek seviyesini görürken, kapanışta merkez bankası tarafından izin verilen maksimum işlem oranına yakın bir seviyede kaldı.

Western Union business Solutions piyasa analisti  Ravi
Bharadwaj, piyasalarda Euro Bölgesi borç krizine yakın bir zamanda çözüm bulunabileceği umutlarının tekrar azalmaya başladığını ifade etti.

Euro, New york saatiyle 10:01 sıralarında yüzde 1.1 düşerek 101.49 yen oldu. Öte yandan dolar karşısında yüzde 0.6 değer kaybeden euro, 1.2973 dolar seviyesine geriledi. Dolar ise yüzde 0.6 gerileyerek 78.23 yen oldu.