Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası piyasalar, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) küresel büyüme tahminini düşürmesinden olumsuz etkileniyor. Bu ortamda, hisse sentleri düşüşünü ikinci güne taşırken, emtia grubu kazançlarının bir kısmını geri verdi ve ABD Hazine tahvilleri değer kazandı. Euro, Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in bugün Atina'da Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile yapacağı görüşme öncesi değer kaybetti.

MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi Londra saati ile 09:58'de yüzde 0.2 aşağıda seyrediyordu. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.1 geriledi. 24 emtiayı içeren S&P GSCI Endeksi, erken saatlerde yüzde 0.7 yükseldikten sonra bu kazançlarını geri verdi ve yüzde 0.4 yukarıda seyrediyordu. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi, piyasanın bir günlük tatilin ardından açılması le birlikte düştü. Euro ikisi dışında önemli para birimlerinin tümü karşısında değer kaybederken, Avustralya doları son üç ayın en düşük seviyesinden toparlandı. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 2'lik bir sıçrama gerçekleştirdi.

IMF, dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 3.3 büyüyeceği tahmininde bulundu. Kurumun Temmuz ayında açıkladığı önceki büyüme tahmini yüzde 3.3 düzeyindeydi. Avrupalı maliye bakanları dünkü toplantıda, Yunanistan'ın harcama kesintileri konusundaki kararlılığını övgü ile karşıladı ve İspanya'ya daha fazla bütçe kısıntısı konusunda baskı yapmaktan kaçındı. ABD'de üçüncü çeyrek kar açıklamaları bugn geleneksel olarak Alcoa Inc.'nin yapacağı açıklama ile başlıyor.

Londra'da Commerzbank AG sabit getirili menkul kıymetler stratejisti Michael Leister, "Dün geceki haber akışı risk varlıkları için özellikle cazip değildi. Hisse senedi piyasaları bir miktar baskı altında" dedi ve "Avrupalı liderler İspanya ve Yunanistan ile ilgili katı söylemde bulunmadı. Bu nedenle, tüm bu faktörler birlikte, ABD Hazine tahvillerine alım getiriyor" şeklinde görüş bildirdi.