Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin 10 yıllık hazine tahvilleri, IMF'nin küresel büyüme tahminlerini keserek, alarm verici derecede dik bir yavaşlama riski olduğu uyarısını yapmasıyla son 3 haftanın en büyük çıkışını kaydetti.

Kazançlar, yatırımcıların tahvilleri güvenli liman olarak görmesiyle 30 yıllık tahvil faizlerini neredeyse son 2 haftanın en yüksek seviyesinden aşağı itti. ABD tahvilleri, İspanya'nın dış yardım isteyip istemeyeceğinin açık olmadığı bir ortamda Avrupa Birliği bakanlarının Lüksemburg'da buluşmasıyla da desteklendi. ABD bugün 3 yıllık tahvil satışı yapmayı planlarken, bu ihale hafta boyunca yapılacak 66 milyar dolarlık 3 kuponlu tahvil ihalesinin ilki olacak.

BNP Paribas SA faiz stratejisti Aaron Kohli, "Oranlar için genel trend daha yüksek, ve onları aşağıda tutan ise bütün bu İspanya olayından dolayı Avrupa" dedi.

Bloomberg Trader Data tarafından toplanılan verilere göre, 10 yılık gösterge tahvil faizleri iki baz puan düşerek New York saatiyle 09:11'de yüzde 1.72'ye indi. Günün erken saatlerinde faiz oranı 6 baz puan düşerek, 18 Eylül'den bu yana en sert düşüşü gerçekleştirdi.

30 yıllık tahvil faizleri ise 3 baz puan düşerek yüzde 2.94 oldu.