Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın, güçlenen doların sarı metalin alternatif yatırım olarak cazibesini azaltmasının ardından üst üste 3. seansta da düşüş kaydederken görüldü.

Dolar, IMF'nin küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 3.3'e düşürmesinin ardından yüzde 0.4 yükseldi. Euro Bölgesi'nin bu yıl yüzde 0.4 daralma yaşaması beklenirken, bu oran Temmuz'da açıklanan büyüme beklentilerinin yüzde 0.1 altında kaldı. Altın, geçtiğimiz hafta ABD'den Asya'ya merkez bankalarının büyümeyi teşvik etmek için önlemler alabileceklerini açıklamalarıyla ralli yapmıştı.

Aralık vadeli altının onsu New York saatiyle 10:15'te 1.10 dolar değer kazanırken, gün içerisinde yüzde 0.2'lik düşüş kaydetmesinin ardından toparlanmış oldu. Külçe altın önceki iki seansta toplam yüzde 1.2 değer kaybetti.

IMF'nin 188 üyesi, dünyanın en büyük ekonomilerinde yaşanan mali konsolidasyonun Brezilya'dan Çin'e gelişmekte olan ekonomileri etkilemesinin ardından bu hafta Tokyo'da bir toplantı gerçekleştirecekler. Washington merkezli Uluslararası Para Fonu bugün açıkladığı raporunda "alarm verecek derecede" yüksek bir yavaşlama riski gördüğünü ifade etti.