Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İtalya'nın borçlanma birimi başkanı Maria Cannata, İtalya'nın net fonlama ihtiyacının gelecek yıl 20 milyar euro (26 milyar dolar) azalacağını ve Hazine'nin, talep iyileşmeye devam ederse, yeni bir 30 yıl vadeli gösterge tahvil ihracını düşündüğünü kaydetti.

Cannata dün Roma'da verdiği bir mülakatta, Hazine'nin 2013 yılında ayrıca, 40 milyar euro daha az borçlanma kağıdı itfası ile karşı karşıya olduunu söyledi.

Cannata, "Gelecek yıl, itfaların bütün yıla dağılımının çok daha iyi olmasından dolayı, açık bir şekilde bu yıla nazaran daha az stresli bir yıl olacak" dedi.

Yatırımcıların İtalya'nın 1.9 trilyon euro olan Euro Bölgesi'nin ikinci en büyük borç yükünü yönetebilme gücü konusundaki endişeleri, bu ülkenin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizini geçen yıl yüzde 7'nin üzerine çıkarmıştı. Avrupa Birliği ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin İtalya gibi sorunlu ülkelerin tahvillerinin satın alınacağı yolundaki taahhütleri, borçlanma maliyetlerinin, Cannata'nın sürdürülebilir olarak tanımladığı seviyelere inmesine yardımcı oldu.

Cannata, "Draghi etkisi bir süre daha devam edecek" dedi ve "Ardından durumun Avrupa seviyesinde nasıl gelişeceğine bakmak zorunda kalacağız, ancak şu an için, ufukta büyük çaplı bir hareket görmüyorum" şeklinde görüş bildirdi.