Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in hükümeti, Yunanistan'da ikinci kez zarar yazılması önerisine karşı çıktı. Alman hükümetinin Yunan varlıklarında yeni bir saç traşına gitmesinin seçeneklerin dışında olduğunu söyleyen Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in baş sözcüsü Steffen Seibert, Yunanistan ve Avrupalı ortakları arasında mantıklı bir çözüm bulmaya çalıştıklarını belirtti.

Seibert, Merkel'in Özgür Demokratik koalisyon ortağının parlamento lideri Rainer Bruederle'nin Yunanistan'ın resmi kreditörlerinin zarar yazabileceği fikrine ithafen konuştu. Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble 11 Ekim'de Avrupalı hükümetlerin Yunan varlıklarında zarar yazamayacağını vurguladı.

Avrupa'nın en büyük ekonomisinin ve kurtarma fonlarının en büyük katılımcısı olan ülkenin lideri Merkel, bir yanda resesyonun 6. yılına giren ülkedeki borç krizinin çözümü kapsamında yeni bir kredi çıkarılmasına karşı dururken, diğer yanda Yunanistan'ın euroda kalmasını istediğini ifade ediyor.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Başkanı Christine Lagarde 24 Eylül'de borç krizindeki ülkenin mali açığının yalnızca bütçe önlemleriyle kapatılamayacağını söyleyerek, yeni bir borç kesintisine ihtiyaç duyulabileceğine işaret etti. Lagarde ayrıca geçtiğimiz hafta Yunanistan'ın hedeflerini tutturmak için daha fazla zamana ihtiyacının olabileceğini de kabul etti.

Özel sektör yatırımcılarının 100 milyar eurosunu zarar olarak yazmasına ek olarak Yunanistan'a bugüne kadar 240 milyar euroluk kurtarma kredisi verildi.