Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri son bir ayda ilk kez üst üste kazanç kaydederken, emtialar yükseldi, euro da Alman yatırımcı güveninin beklentileri aşmasıyla güçlendi. Alman tahvillerinin temerrüte karşı sigorta maliyetleri (CDS'ler) son 15 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saatiyle 11:26'da yüzde 0.4 yükselirken, Standard & Poor's 500 Endeksi vadelileri yüzde 0.1 güçlendi. Emtiaların bulunduğu S&P GSCI göstergesi yüzde 0.3 yükselirken, bakır yüzde 0.7 değer kazandı. Euro yüzde 0.5 değer kazanmasının ardından 1.3007 dolar olurken, yen 16 büyük para biriminin 15'i karşısında düştü. Alman tahvillerinin temerrüte karşı sigorta maliyetleri 1.5 baz puanlık gerilemeyle 42.5 oldu ve Temmuz 2011'den bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Alman yatırımcı güveni Ekim ayında da yükselerek çıkışını 2. aya taşırken, bugün açıklanacak başka bir rapor Eylül ayında ABD sanayi üretiminin arttığını gösterebilir. Fed St. Louis Başkanı James Bullard'ın dün yaptığı açıklamaya göre, dünyanın en büyük ekonomisindeki büyüme önümüzdeki sene büyük ihtimalle yüzde 3.5 olacakken, işsizlik oranının da yüzde 7'ye gerileyeceğini ifade etti. Bloomberg tarafından toplanılan verilere göre, S&P 500'de 9 Ekim'den beri veri açıklayan 38 şirketin yüzde 71'i analistlerin beklentilerinin üzerinde kazanç rapor etti.

Paris merkezli Natixis hisse piyasası stratejisti Benoit Peloille, "Yılın geri kalanı için pozitifiz" derken piyasaların tekrardan büyüme konularına konsantre olmasını beklediklerini, ve bu yüzden özellikle ABD'de uluslararası büyümeye açık hisseler aradıklarını ifade etti.