Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İki kıdemli Alman koalisyonu hukukçularının yaptığı açıklamaya göre, Almanya, İspanya'nın Avrupa kurtarma fonundan kredi istemesi konusuna açık bakarken, Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin bu konudaki pozisyonunun tersine bir sinyal vermiş oluyor.

Angela Merkel'in parti grubu başkan yardımcısı Michael Meister ve bütçe sözcüsü Norbert Barthle tarafından yapılan açıklamalar, Almanya'nın İspanya'ya verilebilecek bir full kurtarma paketi için direncinin gerilediğini gösteriyor.

Barthle'ın bugün bir mesajla yaptığı açıklamada, şartlar netleşmeyene kadar yardım başvurusunda bulunmayacağını açıklayan İspanya için, ihtiyati kredi "mümkün bir seçenek olur." 8 Ekim'de aktive edilen 500 milyar euroluk Avrupa İstikrar Mekanizması, "ekonominin sektörlerine sınırlı şartlarla yardım" öngörüyor.  

Alman hukukçuların görüşleri, herhangi bir yardım isteğini parlamento kuralları çerçevesinde onaylamaları gerekeceği için çok önemli. İspanya, kurtarma fonu isteme konusundaki çekincesi olarak muhtemel bir Alman reddini göstermişti.