Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro, İspanya'nın gittikçe mali yardım istemeye yaklaştığı söylentilerinin bölgedeki borç krizinin daha da kötüye gittiği endişelerini hafifletmesiyle son bir haftada ilk kez 1.30 doların üstünü gördü.

Euro, iki Alman yetkilisinin, ülkenin İspanya'ya tedbiri kredi verilmesi konusuna açık olduğunu belirtmesinin ardından, yen karşısındaki yükselişini 4. güne taşıdı. Dolar ve yen, ABD sanayi üretiminin geçtiğimiz ay beklenenden daha hızlı artmasıyla güvenli limanlara olan talebin düşmesinin ardından diğer büyük para birimlerinin çoğu karşısında değer kaybetti. Kanada doları ise merkez bankası Mark Carney'in ekonomik görünümü düşüreceğini ve faiz artışını erteleyeceğini söylemesinin ardından büyük para birimlerinin çoğu karşısında geriledi.

Euro gün içerisinde 5 Ekim'den bu yana ilk kez 1.3061 doları görmesine rağmen, New York saatiyle 10:35'te yüzde 0.7'lik tırmanışın ardından 1.3037 dolar oldu. Japon para birimi karşısında yüzde 0.9 değer kazanan euro 102.74 yen oldu. Yen ise dolar karşısında yüzde 0.2 gerileyerek dolar başına 78.82 yene indi.