Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, Philadelphia Fed imalat verilerinin beklentileri aşması ve yatırımcıların, Avrupalı liderlerin iki gün sürecek Brüksel zirvesini beklemeleriyle yükselişini 4. güne taşıdı.

Wincor Nixdorf AG yüzde 11'lik bir ralli yaparken, dünyanın en büyük gıda şirketi Nestle SA, 9 aylık satış raporlarının beklentilerin altında kalmasıyla yüzde 1.9 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, gün içerisinde yüzde 0.3'e varan değer kaybı yaşamasına rağmen Londra saatiyle 16:18'de yüzde 0.3 yükselerek 276.49 puana ulaştı. Endeks, bu yılın en düşük seviyesini gördüğü 4 Haziran'ın böylece yüzde 18 üzerine çıkmış oldu. Ayrıca Stoxx 600, Moody's tarafından İspanya'nın yatırım kredi notunun düşürülmemesi ve ABD konut başlangıçlarının 4 yılın zirvesine tırmanmasıyla 25 Eylül'den bu yana en yüksek seviyeyi görmüş oldu.

Philadelphia Fed imalat göstergesi bu ay yüzde 5.7 tırmanarak, analistlerin beklentileri olan yüzde 1'lik artışın üzerine çıkmış oldu. Çalışma Bakanlığı'ndan açıklanan bir başka rapor ise işsizlik başvurularının beklenenden daha yüksek çıktığını gösterdi.