Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altın vadelileri, bugün Çin'den gelen verilerin ekonomik büyümede toparlanma olduğunu göstererek hükümet üzerindeki teşvik baskısını azaltmasının ardından son 3 günde ilk kez düştü.

Çin sanayi büyümesi, perakende satışları ve sabit varlık yatırımları yedi çeyreklik yavaşlamanın ardından Eylül ayında hız kazandı. Avrupa Birliği liderleri ise Brüksel'de bugün iki günlük bir toplantı için bir araya geliyorlar. Altın, geçtiğimiz çeyrekte ABD, Japon ve Avrupa merkez bankalarının büyümeyi teşvik edebilmek adına attıkları adımlar sonucu yükselen talepten dolayı yüzde 11'lik bir tırmanış kaydetti.

Archer Financial Services Inc. kıdemli piyasa stratejisti Adam Klopfenstein, "Yatırımcılar bugün açıklanan güçlü verilerin ardından Çin'den teşvik önlemleri gelip gelmeyeceği konusunda kararsız" diyerek, piyasanın biraz da Avrupalı liderlerin toplantısından çıkacak sonuç konusunda temkinli olduğunu belirtti.

Aralık vadeli altının onsu Comex'te New York saatiyle 10:09 itibariyle yüzde 0.5 geriledi ve 1,744.30 dolardan işlem gördü. Altın fiyatları önceki iki seansta toplam yüzde 0.9 değer kazanmıştı. Aralık vadeli gümüşün ons fiyatı ise yüzde 0.8 düştü ve 32.965 dolar oldu.