Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Bir araştırma şirketinden açıklanan sonuçlara göre Avrupa genelinde uygulanan kemer sıkma politikaları kendi kendilerini yenilgiye uğratırken, borç kriziyle uğraşan kıtada önümüzdeki yıl daha yüksek borçlara yol açabilir.

National Institute of Economic and Social Research tarafından bugün yapılan açıklamaya göre hükümetlerin gayrısafi yurtiçi hasılanın paydası olarak borçlarının, Avrupa kıtasında ortalama yüzde 5 yükselmesi bekleniyor. Aynı zamanda, İrlanda dışındaki bütün Euro Bölgesi ülkelerinin de borç oranının artacağı tahmin ediliyor.

Londra merkezli gruptan yapılan açıklamada, "Şu anki durumlara göre, mali konsolidasyon gerçekten kendi kendisini yenecek gibi duruyor" denilerek, şu an uygulamada olan planların sonucu olarak borç oranlarının 2013 yılında bu yıldan daha fazla olacağının altı çizildi.

Araştırma, bu ayın başlarında Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından, bütçe konsolidasyon programlarının ekonomik büyümede beklenenden daha çok yavaşlatıcı etkiye yol açabileceğine yönelik uyarısının ardından gelmiş oluyor.