Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'nın piyasa değeri açısından en büyük bankası HSBC Holdings Plc, analistlerin tahminlerinden daha düşük kar açıkladı ve ABD'de para aklama soruşturması cezaları için 800 milyon dolar provizyon ayırdı.

HSBC'nin üçüncü çeyrekte vergi öncesi karı 5 milyar dolar oldu. Bloomberg'in anketine katılan 8 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, Banka'nın 5.6 milyar dolar kar açıklaması bekleniyordu.

Banka Temmuz ayında, Senato'nun teröristler ve uyuşturucu kartellerine ABD finans sistemine giriş sağladığı bulgusuna ulaşması ile birlikte ABD cezaları için 700 milyon dolar provizyon ayırmıştı. Regülatörler ve Manhattan Bölge Savcısı'nın Eylül ayına kadar sonuçlandırmayı amaçladığı HSBC ile anlaşma, New York banka müfettişinin, Standard Chartered Plc'nin İran için 250 milyon doları akladığı yolundaki suçlama nedeniyle gecikebilir.

Banka CEO'su Stuart Gulliver, "Çözüme ulaşmak için ABD otoriteleriyle aktif olarak görüşüyoruz, ancak henüz anlaşma yok" dedi ve "Mali cezaların kesin miktarı, onaylanan mikyardan, daha yüksek, muhtemelen önemli ölçüde daha yüksek olabilir" şeklinde görüş bildirdi.