Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, seçmenlerin sandığa gitmeye hazırlanması ve Yunanistan'ın uluslararası kreditörlerden daha fazla finansman alabilmek konusunda zorluk yaşaması üzerine düştü.

S&P 500 Endeksi New York saatiyle 09:31'de yüzde 0.2 gerileyerek 1,410.80 puana indi.

ETX Capital Alman işlemleri yöneticisi Markus Huber, "Piyasaların bant seyrinin bugün en iyi ihtimalle ılımlı olması bekleniyor "diyerek, yatırımcıların ABD seçimleri ve diğer sebeplerden dolayı "bekle-gör" tavrı takınabileceklerini ifade etti.

ABD endeks vadelileri, Avrupa hisselerinin düşmesi ve euronun son iki ayın en düşük seviyelerinde işlem görmesinin ardından kazançlarla kayıplar arasında git gel yaşadı. Yunan Başbakanı Antonis Samaras bu haftayı, yardım fonunu alabilmek için siyasi destek kazanmaya çalışmakla geçirecek. ABD seçmenleri ise yarın Barack Obama'ya 4 yıl daha görev süresi tanımak veya Cumhuriyetçi Mitt Romney'i seçerek gidişatı değiştirmek arasında karar verecekler.

S&P 500 Endeksi, Sandy Kasırgası'nın 1888'den bu yana ilk kez geçtiğimiz hafta yol açtığı iki günlük kapanışın ardından yüzde 0.2 yükseldi. ABD hisseleri gösterge endeksi, merkez bankalarının ekonomiyi canlandırmak için önlem almalarıyla bu yıl genelinde yüzde 12 yükseliş kaydetti.