Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Çinli bankaların rallisi üzerine 5 gündür ilk kez yükseldi; MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi 2 ayın en düşüğünden toparlandı. Güney Kore wonu, ülkede işsizliğin düşmesi ve merkez bankasının ekonomik toparlanma öngörmesiyle güçlendi.

Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük bankası Industrial and Commercial Bank of China Ltd. ve China Construction Bank Corp. yüzde 1.9'un üzerinde değer kazandı. Aluminum Corp. of China Ltd., China Securities Journal'ın hükümetin alüminyum alacağını söylemesinin ardından yüzde 3.1 primlendi. Genting Bhd., şirketin birimlerinden birinin kârının düşmesi üzerine yüzde 2.7 değer kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 kazançla, dört gün süren ve yüzde 2.5'e ulaşan kayıp dönemini sonlandırdı. Endeks son 2 ayın en düük kapanışından tırmandı. Hang Seng China Enterprises Endeksi, arasından ülkenin liderinin seçileceği yeni Komünist Parti Merkezi Komitesi'nin açıklanmasıyla yüzde 1.1 yükseldi.

Phillip Capital Management Sdn.'ın yatırım genel müdürü Ang Kok Heng, insanların liderlik değişimiyle birlikte gelecekteki ekonomik reformları beklediğini söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 kayıpla 7 haftanın en düşüğüne gerilerken, endeksin volatilitesi 30 günlük ortalamasının yüzde 34 altında kaldı. Tayvan'daki Taiex Endeksi yüzde 0.4, Vietnam'ın VN Endeksi ise yüzde 0.9 primlendi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ndeki finansal hisseler göstergesi yüzde 0.6 kazançla 10 sektör grubunun en iyi performansına işaret etti. Gelişen piyasalar endeksi bu yıl yüzde 7.5 kazanç sağlarken, yüzde 7.6 artış kaydeden MSCI Dünya Endeksi'nin 1 adım gerisinde kaldı. Endeks,  tahmini kazançlarının 11.4 katından fiyatlanırken, bu oran MSCI Dünya Endeksi için 13.1 katında seyrediyor.