Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, artan Ortadoğu tansiyonu ve ABD mali uçurum endişeleriyle beraber düşerek, Mayıs ayından bu yana gerçekleşen en büyük gerilemeyi de genişletmiş oldu.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi üst üste 7. gün düşerek, New York işlemlerinin kapandığı sırada yüzde 0.5 gerileyerek 969.82 puan oldu. Endeks bu hafta genelinde ise yüzde 2.1 düşüş gösterdi.

Brezilya firması Centraias Eletricas Brasileiras SA endeksteki en büyük düşüşü yaşarken, çeyrek dönemlik kazançlarının tahminleri karşılayamamasıyla 2003 seviyeleri yakınına geriledi. Samsung Electronics Co. yüzde 1.8 değer kaybederek, gelişen piyasa teknoloji hisselerindeki düşüşe öncülük etti.

Endeks, ABD Temsilciler Meclisi lideri John Boehner'ın, Başkan Obama'yla geçen görüşmelerin "yapıcı" olduğunu açıklamasının ardından mali uçurum endişelerinin biraz da olsa dinmesiyle kayıplarını azalttı. ABD'den açıklanan verilere göre sanayi üretimi Ekim ayında yüzde 0.4 geriledi.

Societe Generale SA gelişen piyasa strateji direktörü Benoit Anne, "Risk almama modu devam ediyor. Yakın zamanda bir dönüş göreceğimizi sanmıyorum" dedi.