Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Avrupalı maliye bakanlarının Yunanistan için borç düşürme paketi üzerinden anlaşamamalarının ardından petrol New York'ta kayıp ve kazanç arasında dalgalanıyor. Fiyatlar daha önce ABD ham petrol stoklarının düştüğünü gösterir verinini ardından yükselişe geçmişti.

Petrol vadelileri daha önceki yüzde 0.8'lik kazancını azaltmasının ardından pek fazla değişim göstermeden seyrediyor. Avrupalı maliyte bakanlarının Yunanistan üzerinde anlaşmaya varamamaları küresel ekonomik büyümenin işareti olan akaryakıta olan talebin düşeceğine dair endişeleri alevlendiriyor. Amerikan petrol Enstitüsü dün yaptığı açıklamada ham petrol stoklarının dün üç haftada ikinci kez gerilediğini bildirdi. Enerji Bakanlığı'ndan yapılacak açıklamada ise arzın yükseldiğinin belirtileceği tahmin ediliyor.

NYMEX elektronik işlemlerdeki ocak vadeli ham petrolün varili 18 sent artışla Singapur saati ile 14.54'te 86.93 dolardan işlem gördü. Petrolün kontratı dün 7 kasım tarihinden beri en büyük düşüşü göstererek 2.53 dolar kayıpla 86.75 dolara geriledi. Fiyatlar bu yıl yüzde 12 aşağıda seyrediyor.

Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki ocak vadeli brent petorlün varili pek fazla değişim göstermeyerek 109.83 dolardan alıcı buldu. Avrupalı kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı dünkü 23.03 dolardan 22.92 dolara daraldı.