Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünya genelinde parasal genişleme hamleleri yeniden ön plana gelirken, İngiltere Merkez Bankası politika yapıcılarından Martin Weale, enflasyon İngiltere için endişe kaynağı olmayı sürdürdüğünü, bu nedenle daha fazla teşviğin enflasyonu hedefin üzerine taşıyabileceğini belirtti.

Önümüzdeki 2 yılda enflasyonun, merkez bankasının hedefinin üzerine tırmanmasının daha olası olduğunu söyleyen Weale, daha fazla teşviğin üretkenliğe çok fazla katkıda bulunmadan enflasyonu hızlandıracağını savundu.

Weale'in açıklamaları, 3 gün önce resesyonist şartlar devam ederse merkez bankasının yapabileceği daha fazla şeyin olduğunu söylemiş olan meslektaşı David Miles'ınkilerle çelişerek, İngiltere Merkez Bankası'nın para politikası kurulundaki görüş ayrılığını ortaya çıkardı. İngiltere Merkez Bankası bugün, yetkililerin tahvil alım programını genişletmeyi sonlandırdıkları 7-8 Kasım toplantısının tutanaklarını açıklayacak.

İngiltere Merkez Bankası bugün ayrıca Mervyn King'in başkanlık ettiği bankanın Finansal Politika Komitesi çeyrek dönem toplantısını yapacak. Kurul, Eylül'deki toplantısında bankalara finansal sistemdeki tehditleri bertaraf edebilmeleri için sermayelerini artırma tavsiyesinde bulunmayı sürdürmüştü. Merkez bankası Finansal Politika Komitesi toplantısının metnini, yılda 2 kez açıklanan Finansal İstikrar Raporu ile birlikte 29 Kasım'da yayınlayacak.