Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'yi geriden takip ettiğini belirterek, ''Fakat kredi notu veren şirketlerin kredibiliteleri o kadar da yüksek değil yatırımcı gözünde'' dedi.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Vergi Forumu toplantısı nedeniyle Antalya'da bulunan Bakan Şimşek, bir grup gazeteci ile sohbet ederken, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Kıdemli Analisti Sarah Carlson, ''dışsal kırılganlıkların azaltılması alanında olumlu yönde köklü değişiklikler olursa Türkiye'nin not artışını değerlendirebilecekleri'' yönündeki analizini değerlendirdi.

Türkiye'nin, uluslararası rekabet gücü endeksinde 43'üncü, Moody's kredi notu sıralamasında ise 70'inci sırada bulunduğuna işaret eden Şimşek, cari açığın önemli bir kırılganlık kaynağı olduğunu, fakat bu kırılganlığı daha yönetilebilir noktaya getirmek için önemli adımlar attıklarını ve başarılı olduklarını söyledi.

Uluslararası ve yerel yatırımcılar gözünde Türkiye'nin notunun uzun süredir yatırım yapılabilir seviyenin üzerinde olduğunu kaydeden Şimşek, sadece son 10 yılda gelen 120 milyar dolarlık doğrudan yatırım ile 31 bin uluslararası şirketin bunun en iyi göstergesi olduğunu kaydetti.

Şimşek, ''Kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye'yi geriden takip ediyor. Fakat kredi notu veren şirketlerin kredibiliteleri o kadar da yüksek değil yatırımcı gözünde'' diye konuştu.