Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

Apple firması, Eylül ayında piyasaya çıktıktan sonra yanlışlıklar ve hatalı yönlendirmeleriyle bir çok kişinin tepkisini çeken Maps (haritalar) uygulamasının faturasını kesti.

Şirketin Başkan Yardımcısı Eddy Cue, uygulamanın yazılım takımını yöneten menajer Richard Williamson'ın görevine son verdi. Geçtiğimiz ay Apple yönetiminde gerçekleşen yeni görev dağılımı sonucu kolları sıvayan ve Apple kullanıcılarının sarsılan güvenini tekrar yerine getirmeye çalışan Cue, bir yandan da Google ile büyüyen bir kavgadan şirketi çok zararlı çıkarmamaya çalışıyor.

Apple'ın daha önceki "maps" uygulamasını üreten Google, dünyanın en değerli şirketiyle arasının açılmasının ardından iPhone'lar için Apple'a karşı daha fazla uygulama üretmek için kolları sıvadı.

Apple CEO'su Tim Cook, Eylül ayında yaptığı açıklamada müşterilerden "maps" uygulamasında yer alan hatalardan dolayı özür dilerken, "Bu durumu düzeltmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Kullanıcılar, uygulamanın yanlış yönlendirmelerde bulunduğunu ve toplu taşıma seçenekleri hakkında bilgi vermediğini belirtmişlerdi.