Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Temsilciler Meclisi Başkanı JOhn Boehner ile Pazar günü görüşmesinin bir gün sonrasında konuşan ABD Başkanı Barack Obama, Kongre'deki Cumhuriyetçiler'e "meydan" okumak yerine, işbirliği  teklifini genişletti.

Mali uçurum olarak tabir edilen 600 milyar dolarlık otomatik harcama kesintileri ve vergi indirimlerinin sonlanmasını önlenmeye çalışan Obama, Cumhuriyetçiler ile anlaşmaya hazır olduğunu söyledi. Yine de Obama, her anlaşmanın ilk şartı olarak en zenginlerin vergilerinin artırılması talebinden geri adım atmadı.

Daimler AG'nin Detroit Diesel birimine ait fabrikada işçilere konuşan Obama, "Hadi yapalım şunu. Ekonomik büyüme, istihdam yaratımı ve bütçe açığının azaltılması planlarında Cumhuriyetçiler ile çalışacağım" dedi.

Fabrika ziyareti, Obama'nın Beyaz Saray'ın mali uçurum müzakerelerindeki desteğini artırma ve Cumhuriyetçiler üzerindeki bir anlaşma için ödün verme baskısını artırmaya yönelik hamlelerinin en sonuncusu olarak öne çıktı.

Obama'nın ifadeleri, Kongre Cumhuriyetçileri ile yapılan görüşmelere ilişkin açıklamalarda bir değişiklik olmaya başladığına işaret etti. Obama 30 Kasım'da Pennsylvania'daki bir oyuncak fabrikasına yaptığı ziyarette Cumhuriyetçiler'i "orta gelirlilerin vergi indirimlerini rehin tutmak ile" suçlamıştı.