Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri teknoloji şirketlerinin önderliğinde son 3 günün ilk yükselişini gerçekleştirdi. Brezilya'dan Romanya'ya bir çok piyasa bugünü Noel'den dolayı kapalı geçirirken, Rusya'da işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 50 altında gerçekleşti.

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi Samsung Electronics Co., Taurusu Investment Securities tarafından kazançlarının beklentileri aşacağı açıklamasıyla Seul işlemlerinde yüzde 2.2 değer kazandı. Güney Afrika'nın en büyük altın üreticisi AngloGold Ashanti Ltd., sarı metalin yükselmesiyle son dört günün ilk çıkışını gerçekleştirdi. Rus alüminyum üreticisi United Co. Rusal, yüzde 0.8'lik artışla bir haftanın en yüksek çıkışına imza attı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Londra saatiyle 12:19'da yüzde 0.1 yükselerek 1,044.53 puan oldu. ABDli yasa yapıcılar, Başkan Barack Obama ve Kongre'nin sene sonundan önce mali uçuruma bir çözüm bulacakları konusunda güvenlerini kaybettiklerini dile getirdiler.

Sberbank Investment Research Moskova şef stratejisti Chris Weafer, "Yatırımcıların ilerlemeyi nasıl algıladığı, piyasaların sene sonunu nasıl bitireceğine yön verecek" dedi.

Gelişen piyasaları gösteren endeks bu yıl genelinde yüzde 14 yükselerek, yüzde 13.4 artış kaydeden MSCI Tüm Dünya Endeksi'ni de geride bırakmış oldu.