Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

China State Administration of Foreign Exchange (SAFE) Döviz rezervleri yönetimi direktörü Huang Guobo, kredi genişlemesi ve alternatif enerji endüstrilerinin ABD'yi gelecekte ekonomik büyümeyi tetikleyen en büyük güç yapacağını belirtti.

ABD'ye en çok kredi veren yabancı ülke olan Çin, elindeki ABD hazine tahvili oranını 1.16 trilyona artırarak son 5 ayın en yüksek seviyesine çıkarttı.  Huang, Çin'in yatırımları hakkında direkt olarak yorumlarda bulunmadı.

Çin'in Shenzhen bölgesinde bulunan China Merchants Bank döviz analisti Liu Dongliang, ABD hazine tahvili satın almak Çin için şu an iyi bir seçim çünkü doların değer kazanması bekleniyor" diyerek, ABD hükümetinin kredi riskinin Japon ve Avrupa tahvillerinden daha düşük olduğunu dile getirdi.

Huang, şu anda küresel ekonomilerde belirsizliğin çok yüksek olduğunu belirtirken, bu belirsizliğin kaynağının hem mali uçurum, hem de Avrupa'da devam eden borç krizi olduğunu dile getirdi.

Huang, Çin'in 2013 yılında büyük teşvik politikaları uygulamayacağını söyleyerek, yetkililerin parasal ve mali politikayı uyumlu duruma getirmek için hala hareket edecek alanı bulunduğunu belirtti.