Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Westpac Banking Corp., euroyu baskılayan Avrupa'daki resesyonu ve Euro Bölgesi borç krizinin devamını doğru öngörerek, dünyanın en iyi forex tahminciliğinde Wells Fargo&Co.'nun koltuğuna oturdu.

Westpac, 31 Aralık 2011'deki yıllık tahminler de dahil olmak üzere son 6 çeyrekteki 13 önemli döviz kuru tahmininde yüzde 3.33 hata marjı ortalamasına sahip oldu. Önceki çeyrekte Westpac ile berabere kalan Wells Fargo, Aralık ayını yüzde 3.55 haa marjıyla sonlandırarak havlu attı. Westpac ve Wells Fargo'nun ardından üçüncü sıraya yüzde 3.73 hata marjıyla İspanyol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA, beşinci sıraya ise yüzde 3.77 hata payıyla Credit Agricole SA ve Chinese Banking Corp. oturdu.

Euronun 2013'ün ilk yarısını büyük bir değişiklik olmadan kapayacağını öngören Westpac'teki ekonomistler, ABD dolarının, yen karşısında zayıflamasını bekliyor. Durağan küresel büyüme, Fed, İngiltere Merkez Bankası ve Japonya Merkez Bankası'nı faizleri düşük tutmak için tahvil almak zorunda bırakıyor.

Westpac'in kıdemli Döviz stratejistlerinden Sean Callow, risklerin Japonya Merkez Bankası'nın piyasanın beklentisinin altında genişleme yapacağı yönünde olmasından ötürü doların, yen karşısındaki gücünün çok uzun süreli olmayacağını söyledi.