Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japon yeninin tüm önemli paralar karşısındaki yükselişinin ihracatçıların kazanç görünümünü düşürmesi üzerine Tokyo Borsası düştü; Nikkei 225 Endeksi 2. gününü de ekside kapamaya yöneldi.

Satışlarının yüzde 28'ini Kuzey Amerika'da gerçekleştiren otomobil üreticisi Mazda Motor Corp. yüzde 5 değer kaybetti. Aozora Bank Ltd., Cerberus Capital Management LP'nin bankadaki hisselerinin çoğunu satacağını teyit etmesinin ardından yüzde 2.8 düşerel dünkü yüzde 10'a ulaşan kayıplarını genişletti. Shiseido Co., BNP Paribas S.A.'nın kozmetik üreticisi şirketin tahvillerini tavsiye etmesi üzerine yüzde 2.7 değerlendi.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.7 kayıpla 10,520.84 puana geriledi. Endeksteki işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 23 üzerinde seyretti. Geniş kapsamlı Topix Endeksi yüzde 0.8 düşüşle 874.15 puana indi.

Yendeki zayıflığın aşırı olduğunu, bugün de düzeltmeden geçtiğini belirten Daiwa SB Investments Ltd.'ın baş stratejisti Soichiro Monji, piyasanın da teknik aşırı ısınma sinyaller vermesinden ötürü düzeltmeye gitmesinin şaşırtıcı olmadığını söyledi.

Nikkei'in 14 günlük RSI'si bugün 74 puanda seyrederek, aşırı ısınmaya işaret etti.

Topix Endeksi 14 Kasım'daki seçim ilanının daha fazla teşvik spekülasyonuna neden olmasından bu yana yüzde 21 yükseldi.  Endeks, defter değerinin 1.04 katından işlem görürken, bu oran Standard&Poor's 500 Endeksi için 2.19 ve Stoxx Europe 600 Endeksi için de 1.58 katında seyrediyor.