Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi'nde ekonomik güven Aralık ayında, 17 üyeli bölgenin son dört yılda ikinci kez resesyona girmesine karşın, ekonomistlerin tahmininden daha fazla arttı.

Euro Bölgesi'nde iş dünyası ve tüketicilerin beklentilerini yansıtan ekonomik güven endeksi, Kasım ayındaki seviyesi olan 85.7'den Aralık ayında 87 seviyesine yükseldi. Bloomberg News'un anketine katılan 24 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 86.3 seviyesine yükselmesi bekleniyordu.

Euro Bölgesi'ndeki bu artış, Avrupa'nın en büyüğü olan Almanya ekonomisinde iş dünyası güvenindeki artışa paralel gerçekleşti. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, geçen ay yaptığı açıklamada, AMB'nin sınırsız tahvil alımı yapacağını duyurmasının piyasadaki tansiyonu düşürdüğünü ve Euro Bölgesi ekonomisinin bu yılın ilerleyen dönemlerinde toparlanabileceğini söylemişti.

Frankfurt'ta BHF Bank ekonomisti Peter Meister, "Hatta 2013 yılının ilk yarısında bile büyüme görebiliriz," dedi ve "Ancak, elbette, durum halen zor ve toparlanma yavaş ve kademeli olacak" şeklinde görüş bildirdi.