Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bağımsız kredi kuruluşu Egan-Jones, 2012'de ABD'nin kredi notunu 2 kez düşürmesinin ardından 2013'te not indirimi yapmayı planlamıyor.

Mali uçurum müzakerelerinin "sağlık sinyaline" işaret ettiğini söyleyen Egan-Jones'un yönetici direktörü Sean Egan, Kongre'de herkesi huzursuz eden ideolojik ayrılıklarının demokrasinin bir parçası olduğunu, bu sebeple bir anlaşma sağlanmış olmasının iyi bir sinyal olduğunu savundu.

Egan, ABD konusunda çok daha rahat olduklarını ifade ederek, büyük ihtimalle öngörülür gelecekte negatif bir hamlede bulunmayacaklarını söyledi.

Egan-Jones, federal borçları azaltma konusunda çok az ilerleme kaydedildiği gerekçesiyle Nisan'da dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin kredi notunu AA+'dan AA'ya indirmiş, Eylül'de de Fed'in parasal genişleme programlarının ülkenin kredi kalitesine zarar vereceğini söyleyerek bir  indirim daha yaparak kredi notunu AA-'ye çekmişti.

Dört büyük reyting kurumu arasında Egan-Jones, ABD'yi en düşük kredi notu ile değerlendiriyor. Öte yandan ABD konusunda daha iyimser görüşe sahip olan Moody's, mali uçurum anlaşması konusunda endişeli bir tutum sergiliyor.

Moody's, geçtiğimiz hafta ABD'ye not indirimi uyarısında bulunmuştu.