Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:06'da güncellendi)

Petrol fiyatları, Çin'de yükselen enflasyonun parasal teşvik olmayacağı endişelerini artırmasıyla gerilerken, New York ve Londra gösterge ham petrolleri arasındaki fark son 4 ayın en düşük seviyesine indi.

Petrol vadelileri, Çin hükümetinin fiyatların son 7 ayın en hızlı seviyesinde arttığını belirtmesinin ardından yüzde 1.2'ye varan düşüşler yaşadı.

Tradition Energy piyasa araştırma direktörü Addison Armstrong, "Eğer Çin enflasyonu yükseliyorsa, teşvik için daha az alan kalabilir ve bu da Çin'de petrole olan talebi düşürür. Körfez kıyısına bir dolu petrol gidiyor olması lazım" ifadelerini kullandı.

Şubat vadeli ham petrolün varili 52 cent gerileyerek New York saatiyle 12:18'de New York Mercantile Exchange'de 93.30 dolardan işlem gördü. İşlem hacmi ise 100 günlük ortalamanın yüzde 22 üzerinde gerçekleşti. Petrol vadelileri bu hafta genelinde 21 cent yukarıda seyrediyor.

Şubat vadeli Brent petrolün varili ise 1.64 dolar düştü ve ICE Futures Europe'da 110.25 dolardan işlem gördü. İşlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 39 üzerinde oldu. Brent petrol bu hafta genelinde ise yüzde 1 aşağıda seyrediyor.

(21:06'da güncellendi)