Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Çin'in parasal genişleme politikasından kaçınacağı endişelerinin Japonya'nın 116 milyar dolarlık ekonomiyi canlandırma planını dengelemesiyle yatay bir seyir izledi.

Ford Motor Co. New York'ta piyasa öncesi işlemlerde yeni istihdam planlarını açıklamasıyla ilerleme kaydetti. Wells Fargo & Co. günün ilerleyen saatlerinde ilk veri açıklayacak firma olmasından dolayı hareketlilik gösterebilir.

Standard & Poor's 500 Endeksi Mart vadelileri New York saatiyle 07:38'de yüzde 0.1'den daha az gerileyerek 1,466.8 puana indi. Gösterge endeksi yeni yıldan bu yana yasa yapıcıların mali uçurum tehditine çözüm bulmasıyla yüzde 3.2'lik ilerleme gerçekleştirdi. Dow Jones'da işlem gören vadeli kontratlar 6 puanlık kaybın ardından 13,400 puan oldu.

Jersey'de bulunan Ashburton Ltd. portfolyo yöneticisi Nick Skiming, "ABD, veri sezonu öncesinde zamanını kullanıyor ve dikkatli bir şekilde iyimser olduğumuzu söyleyebilirsiniz. Geçtiğimiz çeyrekte yaşanan bütçe tartışmalarının etkileri firma harcamaları üzerinde bir tesir gösterebilir ve bunun kazançları nasıl etkilediği de önemli bir faktördür" ifadelerini kullandı.

Bloomberg tarafından yapılan araştırmaya göre, veri açıklayan 26 S&P 500 şirketinin yaklaşık yüzde 81'i analistlerin beklentilerini aştı.