Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Ford Otosan'nın 2012 yılının değerlendirildiği ve 2013 yılı hedeflerinin paylaşıldığı toplantıda Bloomberg HT'nin sorularını yanıtlayan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Türk otomotiv pazarında 812 bin araç satışı ile sektörün 2012 yılını verimli geçirdiğini söyledi.

Yenigün, otomotivciler olarak, gerek kredilerde, gerekse büyüme hedefi olmak üzere 2013 yılının otomotiv sektörü için iyi bir yıl olacağını otomotiv sektörünün önünü açmak gerektiğini söyledi. Hükümetin 2023 planını desteklediklerini belirten Haydar Yenigün, Amerka pazarının 2012 yılında en iyi satış yapılan pazar olduğunu, Avrupa'da azalan ihracatı Amerika pazarı ile kompanse ettiklerini dile getirdi. Sektörün farklı pazarlara yönelip ihracatı çeşitlendirmesi gerektiğini de vurgulayan Yenigün, Ford Otosan olarak üretim için gerekli parçaların % 60'ını Türkiye'den sağladıklarını söyledi.

Yeni üretim tesislerinin kendilerini 2023 yılına taşıyacağını söyleyen Yenigün, Kocaeli-Yeniköy fabrikası'nda “B” segmenti ticari araç üretimine ise 2014 yılının başında başlayacaklarını belirtti.Yenigün, bu fabrikanın Gölcük fabrikası gibi çevreci ve yüksek teknolojili konsepte tasarlandığını, önümüzdeki dönemde ise Türkiye pazarına 15 tane yeni modeli devreye sokacaklarını dile getirdi.


Arzu Maliki

amaliki@bloomberght.com