Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ekonomisinin ikinci kez dümenine geçen ABD Başkanı Barack Obama, partizan mücadele ile geçen 4 yıllık döneminin ardından 2. başkanlık yemini töreninde, iyimserlik "ateşlemeye" çalıştı. Obama, Amerikalılar'a ülkenin üzerine inşa edildiğini söylediği fırsatlar ve eşitlik fırsatları için mücadele etmeleri çağrısında bulundu.

Yemin töreninin ardından yüzbinlerin önünde yaptığı konuşmasında Obama, "Birlik olduğumuz sürece biz bu noktada olmaya devam edeceğiz" dedi.

"Biz, halk olarak ülkede yalnızca ufak bir kesim iyi durumda olup, artan bir çoğunluğun zorlukla ayakta kaldığı bir ortamda ülkenin başarılı olamayacağını biliyoruz" ifadelerini kullanan Obama, Amerika'nın bolluğunun yükselen bir orta sınıfın sırtında yükselmesi gerektiğini savundu.

ABD başkanının konuşmasında 60 kez "biz" kelimesini kullanarak, sonrasında durakladığı gözlerden kaçmadı. Obama ayrıca kadınlara eşit ücret, eşcinsel çiftlere yönelik haklar ve göçmenler için fırsat ve birlik çağrısında bulundu.

Obama ayrıca sağlık reformunda zorlu seçimlere, silah kontrolleri, göçmen yasaları ve iklim değişikliği konularına da değindi.