Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Galatasaray'a transferi büyük yankı uyandıran Wesley Sneijder, sarı-kırmızılı takımın tarihinde forma giyecek 3. Hollandalı futbolcu olacak.

Sneijder'i kadrosuna katarak tarihinde 110. yabancı oyuncu transferini gerçekleştiren ''Cim Bom'', daha önce Hollanda'dan 2 isimle sözleşme yaptı. Sarı-kırmızılılarda, Sneijder'dan önce Hollandalı futbolcular Ulrich Van Gobbel ile Frank De Boer forma giymişti. 
Transferleriyle geçmiş yıllarda da Galatasaray taraftarlarını heyecanlandıran Ulrich Van Gobbel ile Frank de Boer'in kulüpteki kariyerleri ise sadece 1'er sezon sürdü.

-18 yıl önce Van Gobbel geldi

Sarı-kırmızılı takımın tarihinde kadrosuna kattığı ilk Hollandalı oyuncu olan Ulrich Van Gobbel, 18 yıl önce 1995-1996 sezonunda kadroya dahil edildi.
Hollanda'nın Feyenoord takımından transfer edilen ve savunma mevkisinde görev alan Van Gobbel, oynadığı dönemde taraftarların ilgisini çeken isimlerden biri olmasına karşın, sezonu 25 maç ve 2 golle tamamlayıp sezon sonunda Türkiye'den ayrıldı.
Van Gobbel, Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra İngiltere Premier Lig ekiplerinden Southampton'ın yolunu tuttu. İngiltere'de de 1 sezon forma giyen Hollandalı oyuncu, daha sonra tekrar Feyenoord'a dönüp, 5 sezon daha oynadıktan sonra futbol hayatını sonlandırdı.

-Frank de Boer beklentileri karşılayamadı

Türkiye'ye gelen en kariyerli futbolculardan biri olan Hollandalı oyuncu Frank de Boer ise Galatasaray formasıyla beklentilerin çok altında kaldı.
Hollanda'da 10 sezon Ajax, İspanya'da ise 5 sezon Barcelona formalarıyla önemli başarılar kazanan, Hollanda Milli Takımı'nın formasını 112 kez giyen Frank de Boer, dönemin kulüp başkanı Özhan Canaydın'ın, bir dünya yıldızı getireceği vaadinin sonucu olarak 2003-2004 sezonunda kadroya dahil edildi.
Performansıyla kısa sürede düş kırıklığı yaşatan Frank de Boer, ligde 15, Avrupa'da ise 6 maçta forma giydi ve 1 gole imza attı. Sezon sonunda takımdan ayrılan Hollandalı oyuncu, daha sonra İskoçya'nın Glasgow Rangers takımına transfer oldu.

AA