Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Dünyanın en büyük ilaç üreticisi Pfizer Inc., 2013 kâr tahminini hisse başına 2.30 dolar civarında olarak gerçekleştirirken, analistlerin beklentilerinin üzerine çıkmış oldu.

New York merkezli firma, tek seferlik ürünler hariç sene boyu kazancını 2.20 dolar ile 2.30 dolar arasında beklediğini açıkladı. Beklentinin üst bandı, Bloomberg tarafından görüşü alınan 19 analistin tahmin ortalaması olan 2.28 dolardan daha yüksek çıktı. 4. çeyrek kârı da analistlerin beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Pfizer'in Xeljanz isimli ilacı Kasım ayında onay alırken, kendi türünün ilk ilacı olmayı da başardı. Yeni ilaçlar, hisse geri alımları ve CEO Ian Read'in ilaç dışı ünitelere olan yatırımı çekmesi sonucu Pfizer'in hisseleri düne kadar geçen 12 aylık süre içerisinde yüzde 26 yükseldi.

St. Louis merkezli Edward Jones & Co. analisti Judson Clark, "Henüz yalnızca 18 ay falan oldu ama Pfizer çok etkileyici bir performans gösterdi. Herhangi birinin bir sonraki Lipitor olmasını beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.