Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Otomatik bütçe kesintilerinin tartışıldığı ABD'de Demokratlar da saldırıya geçti. ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Demokrat Harry Reid, 1 Mart'ta devreye girecek olan otomatik harcama kesintilerinin önlenmesi için vergi kazançlarının artırılmasını isteyerek, bütçe gerilimini tırmandıracak bir talepte bulundu.

Demokratlar'ın ertelenen 85 milyar dolarlık geniş çaplı harcama kesintilerine alternatif çözümler üzerinde çalıştığını söyleyen Reid, vergi kazançlarının, kesintilerin yerine geçmesi için bazı vergi kredilerinin sonlandırılması ve boşlukların doldurulmasına çalışılacağını belirtti.

Yapılacak birçok şeyin olduğunu ifade eden Reid, "Zorunlu harcama kesintilerinin vergi kazançlarını da kapsaması için çaba göstereceğiz" dedi ve vergi kesintilerinde Cumhuriyetçiler'in de kesilmesini kabul ettiği bazı noktaların olduğunu kaydetti.

Yeni Yıl'daki mali uçurum anlaşmasının yılda 450 bin doların üzerinde kazanan çiftlerin vergilerini artırmış olsa da Reid, hâlâ Amerikalılar'ın zenginlerin daha fazla vergi ödemesini ve Medicare sağlık programının kesilmemesini istediğini savundu.

Reid, Amerika'nın en zenginlerinin bir kısmının diğerlerinden daha fazla vergi ödediğini, anlaşmanın harcama kesintileri ve vergi kazançlarının dengelemesi gerektiğini söyledi.