Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Federal Reserve yöneticilerinden Elizabeth Duke, geçtiğimiz çeyrekte ekonominin daraldığını gösteren verilere rağmen kendisinin gelecek için heyecanlı olduğunu ve biraz da konut sektöründeki toparlanmadan dolayı ABD ekonomisinin görünümünün pozitif olduğunu belirtti.

Georgia'da bugün yaptığı bir konuşmada seyircilerin sorularını yanıtlayan Duke, "Ben aslında iyimser taraftayım. Eğer ana teze, tüketici harcamalarındaki artışa ve bazı iş alanlarının büyümesine bakarsanız bence bir ivme kazanılıyor, özellikle konut sektöründe" dedi.

Duke ayrıca Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) geçtiğimiz ay aylık 85 milyar dolarlık varlık alımına devam kararını da desteklediğini söyledi. Fed, kötü hava şartlarından dolayı ekonominin son bir kaç ayda biraz duraksamaya uğradığını, fakat konut sektöründe ilerlemenin devam ettiğini belirtmişti. Fed, Aralık ayında yaptıkları tahminlerde bu yıl için yüzde 2.3 ile yüzde 3 arasında bir büyüme bekliyorlar.

Duke sözlerini "Konut fiyatlarında istikrarlı artışlar görüyoruz. Yeni konut inşaatlarında da artışlar yaşanıyor ve hanehalkı oluşumunun sağlıklı ilerlemesi konutlara olan talebi de artırıyor" diyerek noktaladı.