Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Yendeki zayıflama ve Toyota Motor Corp.'un kâr tahminini yükseltmesinin ihracatçıların görünümünü desteklemesiyle Asya Borsaları primlendi.

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Toyota, kâr tahminini 5 yılın en yükseğine çıkarmasının ardından yüzde 5 sıçradı. Mizuho Financial Group Inc., Japonya'nın deflasyonu sonlandıracak adımlar atmaya daha istekli bir merkez bankası başkanı seçeceği spekülasyonu üzerine yenin 3 yılın en düşüğüne yaklaşmasıyla değerlenen bankalardaki kazançları takip etti. Galaxy Entertainment Group Ltd., İngiliz Times gazetesinin Çin'in eğlence operatörü şirketlerinin kontrollerini sıkılaştıracağını söylemesi sonrasında Macau kumarhanelerindeki düşüşe öncülük etti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.1 kazançla 133.03 puana çıktı. Endekste değer kaybeden her hisseye karşılık 3 hisse değer kaybetti. Japon Nikkei 225 Endeksi yüzde 3.1 tırmanarak Lehman Brothers Holdings Inc.'in ABD tarihinin en büyük iflas başvurusunu yaptığı Eylül 2008'den bu yana en yüksek kapanışına hazırlanıyor.

Piyasanın "Abenomiks"in olumlu etkilerini çok fazla hesaplamamasından ötürü Japonya'nın güçlü hisse senedi performansının daha koşusunu sürdürebileceğini belirten Morgan Stanley'nin baş Asya ve gelişen piyasalar stratejisti Jonathan Garner, küresel yatırımcılara Japon hisselerini Amerikan ve Avrupa hisselerine tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu. Garner, piyasanın olumlu kazanç revizyonlarından da destek bulmasını beklediklerini aktardı.