Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanyol ve İtalyan tahvilleri, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin teşvik önlemlerini devam ettirmeye yönelik taahhütlerinin yüksek getirili varlıklara talebi artırmasıyla euro üzerinden işlem gören hükümet tahvillerine öncülük etti.

İrlanda'nın 5 yıllık tahvilleri, ülkenin AMB ile önümüzdeki 10 yıl boyunca fonlanma ihtiyaçları için anlaşmaya varmasıyla yükselişlerini 4. güne taşıdı. Draghi, dün yaptığı açıklamalarda 17 üyeli bölgede para politikasının "genişlemeci" kalabileceğini belirtmişti. İtalyan tahvilleri eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin seçim anketlerinde önde giden Pier Luigi Bersani ile arasındaki farkı kapatmaya başlamasıyla ikinci haftalık düşüşlerine doğru ilerlediler.

Londra'da bulunan Agricole Corporate & Investment Bank sabit gelir stratejisti Peter Chatwell, "Her şey Draghi'nin piyasalara likiditenin aniden erimeyeceği garantisini vermesiyle desteklendi. Çevre ülkeler için ekstra bonus ise İrlanda olayı oldu. Bu AMB'nin çevre ülkelere hâlâ çok destek olduğunu ve doğru şeyleri yapanlara yardım ettiğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

10 yıllık İspanyol tahvil faizleri 8 baz puan düşerek Londra saatiyle 12:51'de yüzde 5.34'e indi. 10 yıllık İtalyan tahvil faizleri ise 3 baz puanlık düşüşle yüzde 4.56'ya gerilerken haftalık yükselişini de 24 baz puana indirmiş oldu.