Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Meksika'nın ekonomik büyümesindeki yavaşlamanın dördüncü çeyrek ve Ocak'taki kazançları olumsuz etkilediğini söylemesinin ardından America Movil SAV'ın değerinin 10'da birini kaybetmesi üzerine dünyanın en zengin adamı Carlos Slim'in net serveti 3.8 milyar dolarlık darbe aldı.

Bloomberg Milyarder Endeksi'ne göre Slim, 74.2 milyar dolar özvarlık ile Microsoft Corp.'un kurucusu Bill Gates'in 7.9 milyar dolar önünde seyrediyor.

Kişisel bakımdan bunun Slim için kocaman bir kovada bir damladan ibaret olduğunu belirten Stifel Nicolaus&Co.'nun analistlerinden Christopher King, ancak America Movil'in piyasa değerine bakıldığında, yatırımcıların bunun kısa vadede kötü bir hikaye olduğunu düşündüğünü söyledi.

America Movil'in hisseleri dün yüzde 10 düşüşle 14.17 pezoya geriledi ve Nisan 2008'dan bu yana en sert düşüşüne işaret etti.

America Movil'in en büyük pazarı olan Meksika'nın kablosuz telefon aramaları kazançları dördüncü çeyrekte yüzde 3.8 düşmesinin ardından Ocak'ta da düşüşünü devam ettirdi.