Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gloom, Doom & Boom raporunun yazarı Marc Faber, hisse senedi piyasanın düzeltemeye gitmeye hazırlandığını, şu an için tek bilinmeyenin ise zamanlama olduğunu söyledi.

Faber, düzeltme yakın zamanda olursa düşüşün daha ılımlı olabileceğini, ancak piyasanın yeni zirveler kaydettiği yılın ilerleyen zamanlarına kalırsa hisselerin 1987'dekinin benzeri bir şekilde "çakılabileceğini" öngördü.

ABD'nin temel hisse senedi endeksleri, Standard&Poor's 500 Endeksi'nin 1,530.94 puana çıkmasıyla geçtiğimiz Salı günü 5 yılın zirvesine tırmandı.

Zirveye ulaşıldığını, ancak zirvenin daha uzun sürebileceğini söyleyen Faber, karamsar uyarısına rağmen piyasanın henüz 1987'deki ölçüde aşırı alınmış olmadığını, bu nedenle de büyük bir bozgun beklemediğini kaydetti.

Eğer şimdi düzeltme olursa hisselerin daha da tırmanma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade eden Faber, "Asıl soru, bu düzeltmeden sonra piyasanın yeni zirve test edip edemeyeceği. Belki S&P 500 Endeksi için 1,530 puan düzeyi daha uzun süreli bir zirve olabilir" dedi.