Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fransa'nın en büyük 2. bankası Societe Generale, İtalya'daki seçim düğümünün Euro Bölgesi'ndeki borç krizinin derinleşeceği ve küresel ekonomik büyümeyi zayıflatacağı endişelerine neden olmasının etkisiyle gelişen piyasa paralarındaki kayıpların genişleyeceğini söyledi.

Gelişenn piyasa varlıklarının şimdilik başka yerlerde büyüyen sorunlara "duyarsız" olduğuna dikkat çeken Societe Generale'nin gelişen piyasa stratejileri müdürü Benoit Anne, ancak bunun ilerleyen günlerde daha zorlu bir yakalama trendine ve gelişen piyasa paralarında "küçük bir erimeye" neden olabileceğinden endişe ettiğini dile getirdi.

İtalya'daki belirsiz seçim sonuçlarının  yatırımcılara ellerindeki yüksek getirili varlıkları satmaya teşvik etmesi üzerine Rus rublesi ve Hint rupisi dün gelişen piyasa paralarındaki düşüşe öncülük etti. Yatırımcıların para birimlerindeki dalgalanma beklentilerini gösteren JP Morgan Chase&Co.'nun Gelişen Piyasalar Volatilite Endeksi dün yüzde 7.71 ile Ekim'den bu yana en yüksek seviyesine tırmandı.

Yatırımcıların Macar forinti, Güney Afrika randı, Meksika pezosu ve Güney Kore wonu gibi volatilitesi daha yüksek para birimlerinde satışa geçmesini tavsiye eden Anne, yatırımcıların daha fazla dalgalanma tahminlerinde de bulunabileceğini söyledi.

Anne, gelişen piyasa paralarında yüzde 75 "ciddi satış", yüzde 25 "güçlü ralli" ihtimali öngördü.