Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(15:20'de güncellendi)

Altın New York'ta, iki günlük yükselişinin ardından, ekonomilerin toparlanmakta olduğuna ilişkin güvenin artmasının, metale yönelik "refah koruma" talebini azaltması sonucu değer kaybetti.

Altın, beşinci ayını da üst üste kayıpla geçmeye yönlendi ve 1997'den bu yana en uzun süreli aylık düşüş serisini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Bunun yanında, altın destekli exchange traded fonlardaki (ETF ya da ETP) altın varlıkları, küresel ekonomide toparlanmaya yönelik işaretlerle birlikte azalıyor. Küresel hisse senetleri 20 Şubat'ta dört yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Altın önceki iki günde, İtalya'daki siyasi kargaşa ve ABD'de Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin dün ekonomiye destek için varlık alım programını savunmasının desteği ile değer kazanmıştı.

Credit Suisse Group AG'nin bireysel bankacılık birimi analistleri, bugünkü raporlarında, "Yatırıcılar, büyümenin istikrar kazanmakta olduğu ortamda, daha az değerli metal alımı yapma eğilimi gösteriyor," dedi ve "Altın için temel yapı kayda değer bir şekilde destekleyici kalmaya devam ediyor. Ancak potansiyel altın alıcıları, daha ziyade, diğer varlık sınıflarının daha çekici olduğunu düşünüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Nisan vadeli altın kontratları New York Comex piyasasında yüzde 0.5 düşerek, New York saati ile 07:49'da ons başına 1,606.80 dolara geldi. Kontrat dün 1,619.70 ile son bir haftanın en yüksek seviyesine ulaştı ve 21 Şubat'ta 1,554.30 dolar ile gördüğü yedi ayın en düşük seviyesinden yüzde 4.2 yükseldi. Spot altın Londra'da yüzde 0.4 düşerek ons başına 1,607.44 dolara geldi.

(15:20'de güncellendi)

İlgili haber için tıklayınız...