Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mizuho Corporate Bank Ltd., trend hareketlerini referans alarak doların yen karşısında 95 seviyesini aşmakta başarısız olmasının ardından, aşağı yönlü düzeltmenin eşiğinde olduğunu öngördü.

Dolar, yen karşısında 3 aydır ilk kez ichimoku tablosundaki taban seviyesinin altına gerilemesinin hemen öncesinde 25 Şubat'ta 94.77 yen düzeyinden Mayıs 2010'dan bu yana en yükseğini kaydetti. ABD doları bugün Tokyo saati ile 12:38'de 91.88'den işlem görüyor. Dolar/Yen paritesinin taban seviyesi 91.41 yende seyrediyor ve kur dün 91.98 yenden kapandı.

Doların taban seviyesinin altından kapanması hâlinde daha fazla düşüşün olabileceğini öngören Mizuho'nun baş teknik analisti Hiroyuki Tanaka, doların düşüş trendine girmesi hâlinde bulut bölgesine düşebileceğini ve Mart sonuna kadar 86-88 yenlere kadar gerileyebileceğini söyledi. Dolar bu yıl 86 yenin üzerinde seyretti.

İchimoku tablosundaki bulut bölgesi, tablodaki ilk ve ikinci öncü çizgilerin arasındaki bölgeye işaret ediyor ve bu alan dolar-yen için bugün itibariyle 84.73 dolar ve 88.04 yen arasındaki alana karşılık geliyor.